woensdag 3 april 2019

Trouwe Liefde, Hosea 9:1-9

Leef je Geloof, Hillie Snoeijer: Hosea 9:1-9


WEEK 4 DAG 3
LEES: Hosea 9:1-9, Jesaja 10:1-4
SOAP: Hosea 9:9


SCRIPTURE (Schrift: noteer het betreffende bijbelvers, eventueel in meerdere vertalingen)
  • Hosea 9:9
    Nieuwe Bijbelvertaling:
    Ze zijn diep gezonken, zoals destijds in Gibea. Nu zal de HEER hun ​wandaden​ in rekening brengen en hun ​zonden​ bestraffen.

    Bijbel in gewone taal: Wat jullie doen, is verschrikkelijk! Jullie zijn net zo slecht als de mensen in de stad Gibea, lang geleden. God zal jullie ​misdaden​ niet vergeten, hij zal jullie daarvoor straffen!

    Basisbijbel:Jullie doen net zulke verschrikkelijke dingen als in de tijd van Gibea. Maar jullie zullen de gevolgen ervan moeten dragen. Ik zal jullie ervoor straffen.
OBSERVATION (Observatie: noteer een aantal dingen die je opvallen)
De profeet Hosea spreekt het volk in hoofdstuk 9 toe en kondigt hun Gods straf en vergelding aan. Er is voor Israël geen reden meer voor uitbundig feestvieren en vrolijk zijn. Vanwege hun ontrouw zullen de oogsten mislukken. En zelf zullen ze in ballingschap gaan. De tijd van straf en afrekening is aanstaande. God zal hen hun zonden vergelden. Het volk stelt zich vijandig op tegenover de profeet. Zijn woorden staan hen niet aan. In plaats van naar hem te luisteren, leggen ze hinderlagen voor hem neer en doen ze alsof hij hun vijand is. Terwijl hij in dienst van God staat om over hen te waken. Israël is diep gezonken, zoals destijds in Gibea. De verwijzing naar Gibea gaat terug op de gruweldaad door de inwoners van Gibea zoals dat beschreven staat in Richteren 19.

Jesaja10:1-4 laat eveneens zien dat het slecht zal aflopen met het volk. God zal komen om hen te vernietigen en te straffen vanwege alle onrecht die er aan hen kleeft. Ze zullen gebukt gaan onder het slavenjuk of omkomen in de strijd. Gods woede over hun zonde is nog niet gestild, zijn straf zal nog voortduren.

APPLICATION (Toepassing: Wat betekent dit voor vandaag en voor mij?)
God neemt de zonde hoog op. Het wekt zijn woede op. Hij ziet de zonde niet door de vingers, maar zal komen om te straffen en te vergelden. Keer je niet tegen mensen die je die boodschap brengen. Luister liever naar hen en breek met alle ongerechtigheid. Toon berouw en ga terug naar God. Zoek je bescherming bij Christus en schuil achter Zijn kostbaar bloed. God deed Zijn volle toorn op Hem neerkomen. Hij liet Zich straffen in onze plaats om ons in vrijheid te kunnen stellen. De toorn die wij verdiend hadden, kwam op Hem. Iets waar je Hem eeuwig dankbaar voor mag zijn.

PRAYER
(Gebed: spreek met God over wat je hebt geleerd)
Heer, wij horen niet graag over Uw toorn. Uw woede schrikt ons gemakkelijk af. Maar Heer, laat ons het vanuit Uw perspectief bekijken. Hoe heeft het volk destijds en hoe hebben wij U vaak diep gekwetst met ons slechte gedrag. Laten we niet doen alsof dat niet zoveel voorstelt. U als heilig en rechtvaardig God kunt geen zonden verdragen en geen zonden door de vingers zien. En toch was Uw diepste wens om U over ons te ontfermen. Daarom gaf U ons Uw eigen Zoon, Uw geliefde. De straf die wij verdiend hadden, kwam op Hem neer. Op Golgotha werd Uw woede gestild. Daar rekende U af met onze zonden. Jezus onderging Uw toorn in onze plaats. Wat een liefde dat U dat voor ons hebt willen doen. Dat U zich in Uw goedheid weer over ons ontfermt, dankzij het offer van Christus. Daar ben ik U en Uw Zoon voor eeuwig dankbaar voor. Amen.

Hillie Snoeijer
Leef je geloof

BOEKENTIP: BEVRIJDENDE LIEFDE (FRANCINE RIVERS)
Voor wie meeleest met de bijbelstudieserie over Hosea (en natuurlijk voor iedereen die van lezen houdt), kan ik het boek "Bevrijdende Liefde" van Francine Rivers aanbevelen. Het is heel mooi om dit boek te lezen naast de bijbelstudie over Hosea. Francine plaatst met deze roman het bijbelverhaal van Hosea tegen de achtergrond van de negentiende eeuw. De onvoorwaardelijke liefde van Michael Hosea voor Angel laat zien hoever God gaat in Zijn liefde voor ons. Heeft Gods onvoorwaardelijke liefde het verzet in jouw hart al doen smelten? Staat jouw hart al open om Gods liefde te ontvangen en te beantwoorden? Een aanrader om te lezen!


Koop bij bol.com

Cadeauwinkel
Boeken nodig? Ik ben partner van Bol.Com.
Dat betekent dat voor ieder boek/product
dat jij via mij koopt bij Bol.Com,
ik een deel van de verkoopopbrengst ontvang.
Gun mij dit voordeel en bestel je boeken via mij.
Hartelijk dank daarvoor!

Koop bij bol.com

2 opmerkingen:

Fijn wanneer je iets deelt van wat dit blogbericht bij je oproept.
Heb je een vraag naar aanleiding van een post? Stel hem gerust.

Populaire posts:

Steun Leef je geloof met je aankoop bij Bol.Com

bol.com Partner Koop bij bol.com
Ik ben partner van Bol.Com.
Dat betekent dat voor ieder boek/produkt dat jij via mij koopt bij Bol.Com,
ik daar een kleine provisie voor krijg.
Gebruik de "Koop bij Bol.Com"-button om naar de site van Bol.Com te gaan.
Bedankt voor je bestelling via mij!