maandag 15 april 2019

Trouwe Liefde, Hosea 13:1-3

Leef je geloof, Hillie Snoeijer: Hosea 13:1-3


WEEK 6 DAG 1
LEES: Hosea 13:1-3, Psalm 1
SOAP: Psalm 1:6

SCRIPTURE (Schrift: noteer het betreffende bijbelvers, eventueel in meerdere vertalingen)
  • Psalm 1:6
    Nieuwe Bijbelvertaling:
    De HEER beschermt de weg van de rechtvaardigen, de weg van de wettelozen loopt dood.

    Bijbel in Gewone Taal:De Heer beschermt mensen die leven zoals hij het wil. Maar met slechte mensen loopt het verkeerd af.

    Basisbijbel: De Heer leidt het leven van de mensen die leven zoals Hij het wil. Maar met de mensen die zich niets van Hem aantrekken, loopt het uiteindelijk slecht af.
OBSERVATION (Observatie: noteer een aantal dingen die je opvallen)
Eens was Efraïm groot en machtig onder de stammen van Israël. Efraïm stond in hoog aanzien. Maar de verering van de Baäl betekende zijn doodsvonnis. Desondanks bleven ze zondigen. Ze maakten zich gegoten beelden om die te aanbidden en te kussen. Maar die beelden kunnen hen niet helpen. Ze zijn slechts mensenwerk. Als straf hiervoor zullen ze weggevaagd worden. Ze zullen worden als een ochtendnevel, als dauw die 's morgens verdwijnt, als kaf dat wordt weggeblazen van de dorsvloer of als rook uit een trekgat.
Psalm 1 beschrijft het verschil tussen mensen die Gods wegen gaan en mensen die zich niets van God aantrekken. De mensen die Gods wegen gaan, lijken op een boom die aan het water is geplant,
waar vruchten aan groeien als het daar de tijd voor is en waarvan de bladeren nooit verdrogen. Ze zullen succes hebben bij alles wat ze doen. Maar zo gaat het niet met de mensen die zich niets van God aantrekken. Zij zullen lijken op stof dat door de wind wordt weggeblazen.
Deze beschrijving van kaf dat wordt weggeblazen tref je ook aan in Hosea 13. De woorden van Psalm 1:6 zijn van toepassing op de stam Efraïm: Maar met de mensen die zich niets van Hem aantrekken, loopt het uiteindelijk slecht af.

APPLICATION (Toepassing: Wat betekent dit voor vandaag en voor mij?)
Luisteren naar God doet je lijken op een boom geplant aan het water. Je zult geen dorst hebben en op zijn tijd zullen er vruchten in je leve groeien. Maar met wie niet luistert naar God loopt het uiteindelijk slecht af. 

PRAYER (Gebed: spreek met God over wat je hebt geleerd)
Heer, ook vandaag laat U weer zien hoe belangrijk het is dat wij naar U luisteren. Wanneer wij dat doen, mogen wij Uw zegen verwachten. Maar niet wanneer wij weigeren om naar U te luisteren. Dan zal het net als destijds met Efraïm, slecht met ons aflopen. Heer, doe ons zijn als een boom geplant aan het water. Laat ons vrucht dragen op Uw tijd. Laat ons leven bloeien en nooit dor en doods zijn. Heer, ik wil leven van het levende water dat alleen U kunt geven. Amen.

Hillie Snoeijer
Leef je geloof

BOEKENTIP: BEVRIJDENDE LIEFDE (FRANCINE RIVERS)
Voor wie meeleest met de bijbelstudieserie over Hosea (en natuurlijk voor iedereen die van lezen houdt), kan ik het boek "Bevrijdende Liefde" van Francine Rivers aanbevelen. Het is heel mooi om dit boek te lezen naast de bijbelstudie over Hosea. Francine plaatst met deze roman het bijbelverhaal van Hosea tegen de achtergrond van de negentiende eeuw. De onvoorwaardelijke liefde van Michael Hosea voor Angel laat zien hoever God gaat in Zijn liefde voor ons. Heeft Gods onvoorwaardelijke liefde het verzet in jouw hart al doen smelten? Staat jouw hart al open om Gods liefde te ontvangen en te beantwoorden? Een aanrader om te lezen!


Koop bij bol.com

Cadeauwinkel
Boeken nodig? Ik ben partner van Bol.Com.
Dat betekent dat voor ieder boek/product
dat jij via mij koopt bij Bol.Com,
ik een deel van de verkoopopbrengst ontvang.
Gun mij dit voordeel en bestel je boeken via mij.
Hartelijk dank daarvoor!

Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn wanneer je iets deelt van wat dit blogbericht bij je oproept.
Heb je een vraag naar aanleiding van een post? Stel hem gerust.

Populaire posts:

Steun Leef je geloof met je aankoop bij Bol.Com

bol.com Partner Koop bij bol.com
Ik ben partner van Bol.Com.
Dat betekent dat voor ieder boek/produkt dat jij via mij koopt bij Bol.Com,
ik daar een kleine provisie voor krijg.
Gebruik de "Koop bij Bol.Com"-button om naar de site van Bol.Com te gaan.
Bedankt voor je bestelling via mij!